NeedlePoint

Bilden visar olika hur tillskärning av detaljer kan ske med microcut och finecut. MAbrasiv vattenskärning är nu mera en effektivt metod för att utföra vattenstråleskärning för både finecutskärning och microskärning.

Abrasiv vattenskärning: Finecut och Microcut

Om du letar efter en teknik som snabbt, exakt och billigt kan skära ut detaljer i metaller eller andra material. Då är abrasiv vattenskärning rätt väg att gå för finecut och microcut – microskärning. Abrasiv Vattenskärning är en relativt ny teknik som erbjuder många fördelar jämfört med traditionella metoder som laserskärning.

Det finns flera positiva grundläggande saker som talar för vattenskärning kommer att bli ett mer populärt alternativ för att göra exakta skärningar som vid microcut och finecut.

Vad är vattenskärning?

Vattenskärning är en process där vattenströmmar med högt tryck används för att skära genom metall eller andra hårda material. Denna metod har funnits sedan 1950-talet. Men nya tekniska framsteg har gjort det möjligt att använda vattenstrålar med mycket högre trycknivåer. Vilket gör det möjligt att göra mer precisa snitt än någonsin tidigare. Dessutom kan moderna vattenskärningsmaskiner skära material av olika former och tjocklekar med en hastighet och noggrannhet som överträffar laserskärningsmaskinerna.

Fördelar med abrasvi vattenskärning för tillverkning av detaljer

Den största fördelen med att använda vattenskärning i motsats till laserskärning är dess kostnadseffektivitet. Medan laserskärning kräver dyra maskiner och specialiserade delar kan vattenskärning göras med relativt billig utrustning som inte kräver några specialiserade delar eller verktyg.

Dessutom producerar vattenskärning mycket lite värme under processen eftersom det mesta av den energi som strömmen genererar absorberas av materialet som skärs. Detta innebär mindre risk för skevhet eller bränning under skärningsprocessen och gör det lättare att skapa intrikata detaljer utan att behöva oroa sig för att skada arbetsstycket.

Vattenskärningstekniken har kommit långt under de senaste decennierna och erbjuder nu en effektiv lösning för att snabbt och noggrant producera intrikata detaljer i metaller eller andra hårda material till ett överkomligt pris. Med dess låga krav på inställningstid och minimala risk för att skada känsliga delar på grund av överdriven värmeutveckling under processen är det lätt att se varför så många tillverkare vänder sig till denna innovativa teknik som sin första lösning för precisionsmetallbearbetning! Om du letar efter ett effektivt sätt att snabbt tillverka detaljerade komponenter utan att bryta din budget, överväg då att prova detta revolutionerande nya tillvägagångssätt idag!