NeedlePoint

vlado-paunovic-L3Sof5EVsTQ-unsplash

Använd en byggställning istället för stegar

När det gäller att välja rätt verktyg för jobbet väljer många automatiskt stegar. Det finns dock ett antal skäl till varför en ställning i de flesta fall är ett bättre val.

En av de mest uppenbara fördelarna med ställningar är att de är mycket säkrare än stegar. Stegar kan vara mycket instabila, och om de inte används på rätt sätt kan de utgöra en allvarlig säkerhetsrisk. Ställningar är å andra sidan mycket stabilare och säkrare, vilket gör dem till ett mycket säkrare alternativ för både arbetstagare och åskådare.

Förutom att vara säkrare är en ramställning också mycket effektivare än stegar. När du använder ställningar kan du slutföra ditt arbete mycket snabbare eftersom du har mer utrymme att röra dig och komma åt alla områden på projektplatsen. Detta är särskilt fördelaktigt för större projekt där tiden är viktig.

Om du planerar något bygg- eller renoveringsprojekt och behöver en byggställning ska du ta kontakt med Tobit. På tobit.se hittar du alla olika sorters byggställningar du kan tänka dig vilket gör dem till det självklara valet. Hos Tobit hittar du även saker som fallskydd vilket är väldigt viktigt för att säkerheten ska vara så hög som möjligt och ställningstrailer så du enkelt kan frakta ställningen.