NeedlePoint

pexels-lukas-952366

Bra knivar till bra pris

Du har säkert varit med om en slö och dålig kniv någon gång när du lagat mat. Slöa knivar är lättare att göra sig illa på genom att skära sig än vassa knivar. Det kanske låter konstigt, men med en matt kniv ökar risken att slinta när kniven inte greppar det du ska skära i. Knivar är det viktigaste köksredskapet i köket och därför är det viktigt att du investerar i ett bra knivset för att dem ska hålla skärpan bättre.

Vassa knivar gör matlagning enklare

Med en vass kniv märker du snabbt att matlagning är mycket roligare och effektivare. När du hackar eller skär saker kan det nästan upplevas som att kniven gör jobbet åt dig. När du arbetar med en kniv är det viktigt att underhålla den genom att slipa den ofta och tvätta och torka den efter att du är klar. Alla professionella kockar slipar sina knivar före varje skift, vilket gör deras jobb enklare och säkrare.

En bra knivhållare kan skydda dina knivar

En kocks värsta mardröm är att någon lägger sin kniv i en kökslåda tillsammans med bestick och andra köksredskap. Om kniven får ligga ner och slita på andra metallverktyg som du ofta rör vid kan den bli skadad och matt. Kniven bör förvaras i en bra knivhållare för att förhindra att kniven kommer i kontakt med andra föremål.