NeedlePoint

pexels-tbee-82256

Designmöbler från Stolab

Stolab

Stolfabrikens historia började 1907, exakt där dem har sin tillverkning och verksamhet även idag. Det var ingen tillfällighet när Oscar André var med och grundade Stolfabriksaktiebolaget i Smålandsstenar. Det finns mycket starka skäl. Det ligger nära de bästa råvarorna och ett stort antal lojalt och hårt arbetande personer. I regionen finns också en stor kunskap inom träbearbetning.

Deras möbler är designade av skandinaviska designers och tillverkade av dem i Småland i massivt trä. Allt dem gör innehåller noggrant utfört hantverk och detaljarbete. Dem skapar möbler som håller i generationer och deras engagemang är att tillhandahålla hållbara svenska produkter för framtiden.

Lilla Ålandsstol

Lilla Åland är verkligen pinnstolarnas pinnstol. Carl Malmstens populäraste och mest sålda möbler. Malmsten hittade inspiration till denna klassiker i en kyrka i Finström på Åland 1938, där han höll en hantverkskurs. Ritningen anpassades för produktion på Stolab i Smålandsstenar och 1942 fick stolen samma karaktäristiska design som den är idag har. Formen på Lilla Åland kan tyckas enkel, men tack vare sin mjuka form, med alla pinnar och gavlar vända, är det fortfarande en mycket förfinad stol som har en plats i 1900-talets svenska möbelklassiker. Lilla Åland-stolen kan anpassas till många olika typer av inredningsstilar och den mjuka sitsen är mycket bekväm.

I Walfrid’s utbud finner du produkter från Stolab, men även varumärken såsom Brunstad, Conform och Möbelform.