NeedlePoint

rebecca-peterson-hall-aN-zGYlxiCI-unsplash

Doft och ljus i ett!

Olika dofter är något som påverkar oss mycket i vårt dagliga liv utan att vi tänker på det. När du har bjudit över gäster är en god lukt ett bra sätt att göra ett positivt intryck i ditt hem. Den fräscha doften gör att hela hemmet känns varmt och rent. Nu när det fortfarande är mörkt större delar av dagen betyder det att belysning är en viktig del av att skapa en stämning i hemmet.

Vad innehåller vanliga ljus?

För cirka 2000 år sedan tillverkades de första ljusen, vanligtvis gjorda av animaliskt fett. Ljus utvecklas sedan för att ersätta animaliskt fett med enbart stearin eller paraffin. Ljus av stearin finns kvar än idag, men innehåller vegetabiliska och animaliska fetter. Stearin är ett förnybart råmaterial, till skillnad från paraffinvax, som är tillverkat av mineralolja, som är en biprodukt från dieselproduktion. Doftljus dök upp ungefär samtidigt som vanliga ljus för att dölja lukten från animaliskt fett. Därför kan paraffinvax klassas som en vegansk produkt, men många väljer också att inte använda paraffin eftersom det inte är en förnyelsebar råvara.

Så vilka alternativ finns kvar?

I vissa fall kan doftljus tillverkas av vegetabiliska vaxer, naturliga eteriska oljor och andra naturliga ingredienser. Genom att göra ljus på detta sätt undviker vi många av de giftiga kemikalier som andra ljus sprider i hela vårt hem. Hos Faircandles hittar du naturligt doftljus gjorda av naturliga ingredienser, så du kan använda dem hur du vill utan att oroa dig för hälsoriskerna som följer med vanliga ljus. Faircandles doftljus innehåller varken paraffin eller stearin och har en underbar och delikat doft som kommer att skapa en trevlig atmosfär i ditt hem.