NeedlePoint

pexels-tiger-lily-4483610

Electra – Ett småländskt företag med framgångsrik historia

Electra grundades 1949 i Kalmar av Gunnar Lissinger och hans fem medarbetare. Sedan dess har företaget vuxit och blivit en av Sveriges bästa partners inom handel och logistik. Med småländskt affärsmannaskap har Electra alltid haft fokus på kundernas behov och marknadens utveckling.

Under de första åren omsatte företaget 250 000 kronor i grossistverksamheten på Storgatan i Kalmar. Åtta år senare passerade Electra sin första miljon i omsättning. Företaget fortsatte att växa och när Håkan Lissinger tog över verksamheten tjugo år senare, kunde han gratulera sin far till tjugo år utan förlust.

1994 bildades Electra Sweden AB och verksamheten omsatte nu 100 miljoner kronor. Företaget hade då vuxit till en betydande aktör inom handel och logistik, och Electra är stolta över de resultat de skapar. Vid millennieskiftet hade företaget ökat sin omsättning 3 000 gånger sedan starten, och antalet anställda hade tiodubblats.

Electra vågar vinna, men tar samtidigt försiktiga risker och investerar klokt. En viktig faktor bakom företagets framgång är deras goda relationer med leverantörer, kunder och lojala medarbetare. Under 67 år har företaget aldrig visat negativt resultat, och 2009 noterades Electra på börsen. Det första avslutet var på 34 kronor, och innan året var slut hade aktien stigit med 100 procent.

Idag är Electra en av Sveriges bästa partners inom handel och logistik, och resan fortsätter i full fart framåt. Företaget har en imponerande historia och har alltid haft fokus på kundernas behov och marknadens utveckling. Med genuint småländskt affärsmannaskap och goda relationer har Electra vuxit till en betydande aktör inom branschen.