NeedlePoint

pexels-pixabay-461717

Fördelarna med att bära en Charles Owen ridhjälm

Om du är en hästentusiast vet du hur viktigt det är att ha rätt säkerhetsutrustning. En av de viktigaste utrustningsdelarna är en ridhjälm; detta gäller särskilt för dem som deltar i hoppning och dressyr. När det gäller hjälmar är Charles Owen ett av de mest betrodda märkena på marknaden. Låt oss ta en närmare titt på varför Charles Owen hjälmar är några av de bästa på marknaden.

Säkerhetsstandarder

Den första och främsta fördelen med att bära en Charles Owen-hjälm är dess säkerhetsstandarder. Alla Charles Owen-hjälmar har testats och certifierats av oberoende organ som SEI, ASTM och PAS015. Dessa certifieringar säkerställer att varje hjälm uppfyller eller överträffar gällande säkerhetsstandarder i både Europa och USA, så du kan vara säker på att ditt huvud är skyddat när du är ute på hästen.

Komfort och passform

Charles Owen lägger också stor vikt vid komfort och passform – två viktiga faktorer när du väljer hjälm. Varje hjälm har justerbara remmar och andra funktioner som gör det möjligt att justera den maximalt för att se till att den sitter ordentligt. Vissa modeller har dessutom avtagbara foder som kan hjälpa till att hålla ryttaren sval under varmare dagar eller ge extra värme under kallare väder.

Hållbarhet och stil

Slutligen är Charles Owen-hjälmarna kända för sin hållbarhet och stil. Konstruerade med antingen ABS eller GRP-material och med en rad olika färger och ytbehandlingar erbjuder dessa hjälmar inte bara skydd utan ser också snygga ut samtidigt som de gör det! Oavsett om du letar efter något klassiskt eller trendigt finns det säkert något från Charles Owen-serien som uppfyller dina behov.

Charles Owen har skapat hjälmar i mer än 100 år – och det med goda skäl! Från deras engagemang för säkerhetsstandarder till deras fokus på komfort och passform är dessa hjälmar perfekta för alla hästentusiaster som vill vara säkra med stil! Så om du letar efter en högkvalitativ ridutrustning som erbjuder överlägset skydd utan att offra stil eller komfort, så leta inte längre än Charles Owen!