NeedlePoint

pexels-brett-sayles-1073083

Hur du kan barnsäkra ditt hem med babygrindar och trappgrindar

Som förälder är en av dina högsta prioriteringar att hålla ditt barn säkert. En stor del av detta är att barnsäkra hemmet så att ditt barn kan utforska utan att du behöver oroa dig för att det ska skada sig. Barngrindar och trappgrindar är en viktig del av barnsäkerheten i ditt hem. Här är allt du behöver veta om hur du väljer och använder dem.

Det finns många olika typer av babygrindar

Det finns två huvudtyper av babygrindar: tryckmonterade grindar och hårdvarumonterade grindar. Tryckmonterade grindar hålls på plats genom spänning och kan enkelt tas bort när de inte behövs. De är ett bra val för områden där du inte vill ha en permanent grind, till exempel längst ner i trappan eller i dörröppningar. Hårdvarumonterade grindar skruvas fast i väggen eller dörrkarmen och ger en säkrare barriär. De är ett bra val för användning högst upp i trappan. Oavsett vilken typ du väljer ska du se till att grinden är tillverkad av robust material och har ett lås som är svårt för ett barn att öppna men lätt för en vuxen att använda med en hand.

Användning av babygrindar på ett säkert sätt

När det kommer till barnsäkerhet med hjälp av en tryckmonterad grind ska du se till att alla fyra tryckpunkterna är låsta på plats innan du låter ditt barn närma sig grinden. När det gäller en hårdvarumonterad grind ska du se till att skruvarna är ordentligt åtdragna, men inte så mycket att det omgivande träet börjar spricka. Placera aldrig en babygrind högst upp i en trappa om den inte är särskilt utformad för det ändamålet – en vanlig babygrind är inte tillräckligt hög för att förhindra ett allvarligt fall. Och ta alltid bort tryckmonterade grindar när de inte behövs så att ditt barn inte försöker klättra över dem och skadar sig.

Ibland kan något så enkelt som att installera barngrindar göra hela skillnaden. Kom bara ihåg att välja rätt typ av grind för varje plats och att följa tillverkarens instruktioner noggrant för att garantera maximal säkerhet för ditt lilla barn.