NeedlePoint

Bilden visar vikten av att köpa torr björkved och miljövänliga värmepellets och värmeloggs

Hur du köper värmepellets och torr ved

Med enkla medel kan du köpa värmepellets, värmeloggs och torr ved, som björkved online. På så sätt slipper du frakta torr ved eller frakta värmepellets själv. Du kan på ett enkelt sätt beställa hem en pellets pall eller värmeloggar.

Detta är även ett smidigt sätt för att beställa hem kutterspån och stallpellets. På så sätt kan du köpa pellets både för eldning och till stallet, samt köpa ved på ett enkelt sätt.

Olika typer av bränsle till dina värmekällor

När det gäller att välja en bränslekälla för uppvärmning av ditt hem är ved, värmeloggs och värmepellets ett utmärkt alternativ. Den är inte bara förnybar och effektiv, utan också mycket prisvärd. I de flesta fall är det jämförelsevis ett miljövänligt och bra alternativ.

Särskilt om träd återplanteras eller klimatkompenseras samtidigt. Det finns även olika typer av eldningsoljor som kan vara aktuella. Du kan få mer inspiration hos exempelvis heat.se om hur du kan värma din fastighet på ett kostnadseffektivt sätt.

Värmepellets har många fördelar En annan bra sak med värmepellets är att de är extremt effektiva. Pellets som tillverkas av träavfall kan till exempel användas för att generera värme och el med mycket små föroreningar.

Vikten av att välja hög kvalitet när du eldar med värmepellets

När pellets de förbränns på rätt sätt kan de i vissa fall skapa en bättre förbränning jämfört med andra bränslekällor. Om man väljer pellets av hög kvalitet minskar också utsläppen av partiklar och andra föroreningar i en något större utsträckning.

Värmepellets är väldigt prisvärda och effektiva att elda med

Förutom att de är effektiva är en annan stor fördel med pellets att de är mycket prisvärda. Detta beror på att de ofta kommer från biprodukter från andra industrier, till exempel skogs- eller pappersindustrin.

Därför är de ett utmärkt sätt att spara pengar på dina energiräkningar samtidigt som du gör din del för miljön. Du kanske blir förvånad över vilken skillnad de kan göra på dina energiräkningar. Särskilt om du kombinerar dina elradiatorer med andra energieffektiva lösningar.