NeedlePoint

Bilden visar ett helkaklat badrum med kakel och klinker i Kalmar. När du letar efter badkarsblandare med dusch och duschblandare i svart samt handdukstorkar med el och handdukstorkar med vattenanslutnng kan du besöka kakelsajten.se.

Hur man skapar en hemgjord spa-upplevelse i badrummet

Vem älskar inte känslan av att besöka ett lyxigt spa? Nu behöver dock inte gå ut och betala för dyra behandlingar för att uppnå samma effekt. Nu kan du enkelt skapa en oas i ditt badrumsutrymme och skapa en egen spa och relaxavdelning. För att detta ska ske på bästa sätt så krävs det dock olika typer av förberedelser.

Beroende på om du ska skapa din relaxavdelning i källaren eller på marknivå så kan det krävas olika typer av underarbete. Om du ska helkakla ett gammalt badrum med plastmatta så kan du i många fall behöva förstärka väggkonstruktionen.

Njut av ditt badrum betydligt snabbare genom att anlita yrkeskunniga för din badrumsrenovering

Det är därför viktigt att både planera samt även prata med fackkunniga, innan du själv utför en badrumsrenovering. I många fall lönar det sig faktiskt att låta en yrkeskunnig hantverkare utföra hela arbetet. På så sätt kommer du få ett utrymme som håller dagens byggnormer och försäkringskrav.

Detta gäller även eftermontering av handdukstorkar på el och vattenanslutning, till badkarsblandaren med dusch. Till och med glashyllan för badrum kan kräva att du installerar på rätt sätt. Vilket gäller framförallt om du tänkt borra och skruva fast badrumsinredning i ditt färdiga badrum.

Det finns olika byggregler som gäller för våtrum som ska agera som ett renodlat duschutrymme. Befinner du dig i Kalmartrakten? Då kan du besöka en fysisk butik som är experter på kakel och klinker i Kalmar.

På så sätt kan du enkelt testa olika typer av badrumsinredning som duschhörnor med skjutdörrar, duschväggar med skjutdörrar. Samt även för att se hur ditt tänkta färgval på kakel och klinker kommer att se ut i verkligheten.

Njut av naturlig ljus i den mån du kan och förstärk med LED ljus där det behövs

Om du redan har naturligt ljus som kommer in i badrummet kan du överväga att lägga till några ljusa gardiner eller persienner. På så sätt kan du släppa in lagom mycket ljus utan att det blir för överväldigande.

Om du inte har naturligt ljus kan du försöka lägga till LED belysning som är dimbar, för att ge rummet ett varmt och inbjudande sken. Det finns olika varianter som passar även för våtrum. En av de viktigaste komponenterna för att skapa en avkopplande atmosfär är att få rätt belysning.

Välj dina aromaterapialternativ klokt

Aromaterapi har använts i århundraden som ett sätt att lindra stress och främja avslappning. För att återskapa detta i ditt eget badrum kan du tänka dig att lägga till eteriska oljor som lavendel eller eukalyptus i en arom diffusor eller använda mysiga doftljus i rummet. Detta ger den där extra spa känslan som kommer att skapa avkoppling även till vardags.

Njut av en ökad komfort med mjuka strukturer och varm badrumsinredning

Nyckeln till att skapa en mysig miljö är komfort. Det är ett av de bästa sätten att uppnå detta är genom mjuka strukturer som plyschhanddukar, fluffiga mattor och bekväma badmattor. Överväg att investera i olika typer av tyger som känns bra mot bar hud, till exempel bomulls- och bambublandningar. Dessa ger inte bara textur utan absorberar också fukt bättre än andra material som polyester eller akrylfibrer.

Vill du få till en extra mysig spakänsla? Tänk på att lägga till några dekorativa kuddar eller filtar för extra avkoppling intill dina sköna relaxfåtöljer. Glöm inte bort att det även kan vara bra med värmande handdukstorkar på el eller handdukstorkar för vattenanslutning. Dessa värmer upp både badlakan och din spa morgonrock samtidigt som det tillför värme till rummet.

Det räcker med några små förändringar och tillägg för att skapa en spa upplevelse i hemmet. Det behöver inte vara svårt eller dyrt. Med rätt belysning och en aroma diffuser samt mjuka texturer, kan du enkelt förvandla ditt badrum till en mysig oas. Detta gör att varje bad känns som en härlig och välförtjänt spa vistelse.