NeedlePoint

pexels-scott-webb-28080

Kosttillskott för att prestera på topp

För de flesta räcker det med vanlig mat för att tillgodose kroppens behov. Men ibland behövs vitaminer eller mineraler för att komplettera kosten för att hålla kroppens prestationsnivåer på topp. Koncentrerade former av vitaminer och mineraler som kallas kosttillskott är populära bland idrottare och de som tränar regelbundet. Kosttillskott är utformade för att komplettera den vanliga kosten och säljs i kapslar, tabletter, pulver, flytande ampuller, droppflaskor med mera. Koncentrerade former av aminosyror, essentiella fettsyror, fibrer och olika växtbaserade och botaniska extrakt utformade för att tas i små mängder säljs också som kosttillskott.

För den som tränar hårt behövs en mängd olika kosttillskott för att maximera sin träning. Några av de absolut bästa och mest effektiva kosttillskotten är aminosyror (BCAA och EAA), PWO och vitaminer.

Vissa typer av aminosyror kan kroppen producera själv men några av dem klarar kroppen inte av att producera helt på egen hand. Det gemensamma namnet för dem är EEA. PWO, en förkortning av pre-workout, är ett av de vanligaste kosttillskotten och används för att hjälpa till att förbättra kroppens prestanda inför träning.

Köp dina kosttillskott, träningskläder och andra tillbehör hos Aware Nutrition!