NeedlePoint

Bilden visar virkgarn med virknål. Tyger på metervara som linnetyger och bomullstyg.

Kreativ avkoppling med virkgarn av högsta kvalitet

Välj gärna virkgarn av högsta kvalitet om du vill börja virka. Att virka är en väldigt mysig aktivitet som även blir en kreativ avkoppling. Virkning brukar även vara ett första steg för att lära sig sticka med garn.

Något som inte alltid nämns i sammanhanget längre är att brodera i exempelvis linnetyg. Eller med något annat bomullstyg, kanske till och med trikå. Kanske till och med några andra tyger på metervara.

Det går att skapa mycket vackra mönster med brodyr. Du kan enkelt lappa och laga kläder med mysig brodyr, som du lätt kan lära dig online.

Har du exempelvis fått ett hål på dina byxor så kan du enkelt brodera detta och sy en blomma med några enkla stygn av broderigarn. I en välsorterad tygaffär online hittar du alla former av sytillbehör för brodering och roliga syprojekt.

I en välsorterad tygaffär online hittar du allt från sytillbehör och tyger på metervara

Hantverk är ett utmärkt sätt att koppla av och varva ner från den dagliga rutinen. Med rätt material kan du skapa vackra konstverk med hjälp av tekniker som virkning, stickning, sömnad och broderi. Oavsett om du vill skapa mysiga vinterkläder eller dekorera ditt hem med handgjorda föremål.

Du kommer enkelt att kunna hitta allt du behöver för att pyssla hemma. Det kan vara allt ifrån enklare projekt som med linnetyg, eller bomullstyg och vaxade tyger så att du kan sy egna bordsdukar.

Virkning, stickning, broderi och sömnad är ett hantverk som ger skönare avkoppling

  1. Virkning: Tillhör ett av de mest populära hantverken som folk gör hemma. Genom att använda en virknål och garn eller tråd kan du göra föremål som halsdukar, hattar, tröjor med mera.
  2. Stickning: Populärt hantverk där man använder två nålar och garn eller tråd för att göra saker som handskar, halsdukar och sjalar.
  3. Broderi: När du broderar använder du en specialtråd för att lägga till dekorativa detaljer på tygbaserade föremål som t-shirts eller täcken.
  4. Sömnad Är ett mångsidigt hantverk där du kan skapa kläder som kjolar eller klänningar och hushållsartiklar som gardiner och dukar.

Material som behövs för att pyssla hemma

För att komma igång med pyssel hemma behöver du rätt material för den typ av pyssel du gör. För virk-, stick- och syprojekt behöver du en mängd olika garner och trådar i olika färger och texturer.

För broderiprojekt behöver du speciella broderitrådar i olika färger. Om du vill åt vaxade tyger för dekorationer som vaxdukar och bordsdukar. Då kommer du behöva olika vaxade tyger, som finns i många olika färger och mönster.

Oavsett om det handlar om att virka en tröja för vintervädret eller göra nya gardiner till vardagsrumsfönstren. Hantverk är ett utmärkt sätt att uttrycka din kreativitet och samtidigt koppla av i vardagen.

Det viktigaste för alla hantverksprojekt är att ha rätt material som exempelvis garn för virkning, trådar för stickning, broderitrådar, vaxade tyger. Tillsammans med den kunskap som behövs för att genomföra varje projekt på rätt sätt.