NeedlePoint

Bilden visar terrängfordon med bra stötdämpare och fjädring från Pedders, samt takkorg på takplattform med monterade extraljus i fronten

Lasta tungt på ditt terrängfordon

Glöm inte att montera dina nya terrängdäck på offroad fälgar av högsta kvalitet, framförallt om du ska köra i tung terräng. Ska du ut med ditt terrängfordon och vill lasta tungt vid ett krävande underlag? Då behöver du även se till så att du har bra och anpassad fjädring.

Det finns olika varianter på detta men vill du nå ökad komfort och känsla i din körning. Då kan du välja antingen manuell eller automatisk luftfjädring. Du kommer även behöva se till så att du har bra stötdämpare som är anpassade för din tänka totala lastvikt.

Glöm inte att montera en takkorg och lastkorg för säker förvaring

Beroende på hur du tänkt lasta din bil eller om du har ett flak så kan en takkorg eller en lastkorg vara väldigt bra att ha monterad. På så sätt kan du på ett säkert sätt förvara reservdelar och packning.

Ska du montera en takkorg, eller lastkorg då kommer du behöva en bra takplattform. Det kan vara en bra plats för att placera dina reserv terrängdäck. Eller för att surra fast och packa lättare utrustning. Det är även bra med en takkorg, eller takplattform för att montera dit extraljuspaket i olika riktningar.

Hållbara extraljus som är anpassade för terrängfordon

Ska du ut och köra i terrängen så kommer du således även behöva bra extraljus. Dessa finns att köpa som extraljuspaket det är fördelaktigt om denna är liknande en LED ljusramp för bil. Det finns till och med speciellt modellanpassade LED ramper som kan passa för ditt fordon.

Genom att det är LED ljus så kommer den inte påverkas lika lätt av skakningar från underlaget. Detta brukar annars kunna ske med traditionella glödlampor eller halogenlampor. På så sätt kan du lättare använda detta för att lysa upp kring din bil och styra detta inifrån. Det finns även speciella LED ljus som är motorstyrda för att använda som svepljus eller släpljus.

Men du kan även använda dig av en lågprofils LED ljusramp för bil, monterad i linje med din takplattform eller takkorg. Detta kommer göra att du behåller ditt terrängfordons utseende och smidigare kommer att kunna lasta din takplattform.

Rätt modifieringar ger dig ökade möjligheter att framföra ditt terrängfordon

Med rätt modifieringar kommer du att kunna ta dig an vilken terräng som helst med ökat förtroende för ditt fordon. Vetskapen om att ditt fordon klarar av allt du kastar mot det ger både dig och ditt fordon nya möjligheter till terrängkörning.

Du kanske vill montera dit en höjningssats om du vill ha lite högre markfrigång i terräng. Men använder du ditt fordon i stadstrafik så kanske du vill använda dig av någon sänkningssats som exempelvis en från Pedders.

Pedders lastfjädring och Pedders höjningssatser finns som exempelvis höjningssats för Amarok och andra fordon. Vid vissa typer av fordon så kan det passa bra med coilovers för att skapa en höjning eller sänkning. Med coilovers kan du skapa en sportigare look på exempelvis ett transportfordon.

De bästa förutsättningarna för tung lastning med terrängfordonet

När du kör ett terrängfordon måste du således kunna lita på att däcken och fjädringen tar dig igenom även den tuffaste terrängen. Därför är det viktigt att välja rätt terrängdäck och fälgar som klarar av att stå emot vad du än stöter på vägen. Dessutom är stötdämpare en viktig del av alla terrängfordon, så se till att välja sådana som kan ge en jämn körning även i den mest ojämna terrängen.