NeedlePoint

pexels-karolina-grabowska-4964509

Lek ute – våren är påväg

Minusgrader är snart ett minne blott och dagarna börjar bli både längre och ljusare. Att ta med barnen ut för att leka är både bra och roligt för barnen.

Utomhuslek håller barnen friskare

Forskning visar ett tydligt samband mellan barns hälsa och hur ofta de leker utomhus. Det är viktigt att barn får möjlighet att ta sig an fysiska och psykiska utmaningar på ett roligt sätt. En specifik hälsoeffekt som lek utomhus ger är att det stärker immunförsvaret. Barn behöver kontakt med naturen för att öka sin motståndskraft mot till exempel allergier. Även solen är en hälsofaktor som är bra på så sätt att det är viktigt för D-vitaminnivåerna. Särkilt i Sverige är det viktigt att ta vara på solen och vistas utomhus, gärna en liten stund varje dag.

Uteleksaker

Att få med barnen ut kan ibland vara svårt. Saker som dator, ipad eller tv är saker som nu för tiden bidrar till att barnen gärna stannar inne och då kan det vara bra att ha några leksaker utomhus för att få igång en aktivitet. Hos Lekute finner du massor med leksaker för utomhusbruk.

En populär utomhusaktivitet bland barn är studsmatta. Oavsett ålder är detta något som de flesta barnen uppskattar och tycker är roligt. Även fotbollsmål är uppskattat och kan sysselsätta en hel familj om dagarna!