NeedlePoint

pexels-pixabay-261403

Redo för pool?

Om du planerar att bygga en pool till ditt hem eller köpa en, finns det några saker du måste tänka på. Innan man bygger en pool i din trädgård bör man ta reda på om bygglov, marktillstånd eller registrering krävs. Det är också viktigt att du bygger den så att den är barnsäker och ger ett bra skydd runt poolen så att ingen kommer till skada.

Att skydda poolen är viktigt eftersom drunkningsolyckor är en av de vanligaste dödsorsakerna hos små barn. Det är så vanligt eftersom barn älskar att utforska, och utan säkerhetsutrustning kan de råka falla i poolen och drunkna. Detta finns skrivet i Boverkets byggregler och ordningslag. Den anger vilka föreskrifter och regler som gäller för anläggningen, det ska vara ordentligt säkrad och ska följas.

När det gäller bygglov och registreringar så kräver det oftast inget bygglov att bygga en pool på sin tomt. Det beror på att pooler inte ligger i en bygglovspliktig byggnad, men beroende på hur den ska byggas, till exempel om det finns väggar eller plank runt omkring, kan det krävas bygglov.​​

När allt utreds är det bara att bygga en pool. J&F Fritid har pooler till bästa pris för att göra din sommar härlig. Där hittar du alla tillbehör och reservdelar du kan tänkas behöva till din pool. Det finns även kompletta pooler enligt dina specifikationer.