NeedlePoint

pexels-iliescu-victor-306198

Så viktigt är det att göra en bakgrundskontroll innan man anställer en person

Det är svårt nog att hitta bra kandidater för öppna tjänster inom ett företag. När man väl har identifierat en pool av kvalificerade sökande är det frestande att agera snabbt och ge ett jobberbjudande till den kandidat som verkar passa bäst. Det är dock viktigt att man gör en noggrann kontroll och gör en bakgrundskontroll av alla potentiella anställda innan man ger ett anställningserbjudande. Här är anledningen till detta:

  • En snabb bakgrundskontroll kommer att avslöja eventuella skelett i garderoben som den sökande kan dölja. Detta omfattar brottsregister, civilrättsliga domar, konkurser osv. Det är bättre att ta reda på dessa saker i förväg än efter att personen redan har anställts och kanske haft en chans att göra skada.
  • En bakgrundskontroll kommer också att ge information om en sökandes tidigare arbetslivshistoria. Detta omfattar verifiering av anställningsdatum och befattningar samt resultatbedömningar från tidigare arbetsgivare. Denna information kan ge dig en bättre uppfattning om vad du kan förvänta dig av den sökande om han eller hon anställs
  • Slutligen ger en bakgrundskontroll dig en chans att kontrollera den sökandes utbildningsbevis. På dagens arbetsmarknad är det många som tänjer på sanningen när det gäller sin skolgång för att få sig själva att verka mer kvalificerade än de egentligen är. Att genomföra en bakgrundskontroll är det bästa sättet att få korrekt information om en sökandes utbildning och avgöra om han eller hon verkligen är kvalificerad för tjänsten eller inte

Kort sagt är det alltid värt att ta sig tid att göra en grundlig bakgrundsanalys av alla potentiella anställda innan man erbjuder dem ett jobb. Den lilla mängd tid och pengar som läggs ner på detta steg i förväg kan spara dig mycket huvudvärk – och pengar – på vägen.