NeedlePoint

Oljefilter till traktor och hjullastare samt luftfilter till hjullastare och traktor hos kespa.se

Service av din traktor och hjullastare på rätt sätt

Regelbunden service av din traktor, som att byta filter till traktor och filter till hjullastare och entreprenadmaskin. Med några enkla medel och med rätt traktordelar av högsta kvalitet, kan du nu själv utföra detta på ett smidigt sätt. Med rätt sorts oljefilter och luftfilter till din traktor och hjullastare av högsta kvalitet.

Du kan få mer inspiration hos exempelvis kespa.se. Att regelbundet serva och reparera sin traktor och hjullastare är viktiga delar för att dessa ska fungera i många år framöver.

Nu kan du således enklare serva din traktor, hjullastare och entreprenadmaskin. Med allt från oljebyte till kontroll av luftfiltret. Du kommer på så sätt få ut mer av din traktor, entreprenadmaskin samt hjullastare och få dessa att hålla betydligt längre.

13 tips så att du själv kan utföra en förebyggande servicegenomgång av din traktor och hjullastare

 1. Byt ut olja och oljefilter: Använd tillverkarens rekommendation.
 2. Kontrollera luftfiltret: Se till att ditt luftfilter är rätt anpassat till din traktor, entreprenadmaskin eller hjullastare.
 3. Kontrollera bränslefiltret: Byt bränslefilter regelbundet.
 4. Kontrollera remmar och slangar: Det kan vara avgörande att dessa inte är slitna. Kontrollera framförallt kritiska hydraulslangar och remmar i första hand.
 5. Kontrollera batteriet: Det finns speciella tester, som du kan utföra själv. Innan du lämnar in batteriet på service eller köper nytt. Vid minsta tveksamhet byt ut eller serva ditt batteri hos en expert.
 6. Testa startmotorn: Om din startmotor inte fungerar som den ska, då kan det vara läge att reparera den hos en expert på startmotorer. Det kan vara avgörande i ett kritiskt läge, att fordonet faktiskt startar eller att funktioner går att använda som det ska.
 7. Testa generatorn: Det är viktigt att du ser till så denna laddar batteriet som den ska. Har du batteriproblem så kan det vara att generator inte fungerar tillförlitligt.
 8. Smörj alla kopplingar: Med smorda delar så kommer det inte krångla lika mycket. Följ alltid tillverkarens anvisningar. På så du smörjer med rätt förebyggande intervall och inte bara vid ett akut behov.
 9. Inspektera däcken: Följ alltid tillverkarens rekommendationer. Be en expert titta på däcket och göra en bedömning, om du är osäker. Det kan vara som så att däcket duger för ytterligare driftstimmar.
 10. Fyll på alla vätskor: Se till så du har rätt mängd och av rätt anvisad sort. Det lönar sig i det flesta fall att använda en högre kvalitet.
 11. Rengör eventuella läckor: Ett läckage kan vara tillfälligt, men det kan även vara ett begynnande problem. Kontrollera och åtgärda läckan snarast för att slippa dyrare reparationskostnader framåt.
 12. Tvätta traktorn: Med en ren entreprenadmaskin, hjullastare eller traktor, kommer du enklare upptäcka läckage eller andra brister på fordonet.
 13. Ta en tur med den: Du som är en erfaren maskinförare kommer både höra och känna om ditt fordon fungerar som går som den faktiskt ska. Det kan vara enkla åtgärder. Testa alltid att hitta grundorsaken till felen och åtgärda dessa i första hand.

Genom att följa dessa enkla steg kan du vara säker på att din traktor eller din hjullastare och entreprenadmaskin, är i absolut toppskick och håller i många år framöver.