NeedlePoint

denny-muller-JyRTi3LoQnc-unsplash

Skillnaden på QSFP28 och QSFP-DD

Den största skillnaden mellan QSFP28- och QSFP-DD-moduler är den datahastighet som de är utformade för att stödja. Låt oss ta en titt på varje modul och vad skillnaden faktiskt är!

Vad är QSFP28?

QSFP28 är en typ av Ethernet QSFP-kontakter. Det är en förbättrad version av QSFP-formfaktorn som stöder datahastigheter på upp till 100 Gbit/s. Formfaktorn QSFP28 är utformad för användning i tillämpningar med hög densitet, t.ex. datacenter och telekommunikationsnätverk. QSFP28-moduler finns tillgängliga i olika format, inklusive burar, kontakter och utbrytningskablar. QSFP28-moduler erbjuder ett antal fördelar jämfört med andra typer av QSFP-moduler, bland annat högre datahastigheter, lägre strömförbrukning och mindre formfaktorer. QSFP28 är den senaste standarden för Ethernet-anslutning och förväntas bli den dominerande standarden under de kommande åren.

Vad är QSFP-DD?

QSFP-DD är den senaste generationen av optiska QSFP-transceivrar. Optiska QSFP+-moduler används i stor utsträckning i datacenter och högpresterande datortillämpningar. QSFP-DD fördubblar tätheten hos QSFP+ och kan stödja datahastigheter på upp till 32 Gb/s. QSFP-DD använder också en ny kontakttyp som är kompatibel med befintlig QSFP+-hårdvara. QSFP-DD är ett viktigt steg framåt för den optiska industrin och kommer att möjliggöra högre datahastigheter och tätheter i datacenter och högpresterande datortillämpningar.

Vad är den största skillnaden mellan QSFP28 och QSFP-DD-moduler

QSFP28 och QSFP-DD är båda typer av QSFP-moduler. QSFP28-moduler är utformade för användning i 28 Gbps-tillämpningar, medan QSFP-DD-moduler är utformade för användning i 56 Gbps-tillämpningar. QSFP28-moduler har en kortare kropp än QSFP-DD-moduler, och de har också färre stift. QSFP-DD-moduler kräver mer ström än QSFP28-moduler, men de erbjuder högre datahastigheter och större kompatibilitet med befintlig infrastruktur.