NeedlePoint

Bilden visar ett modernt kontorshus. Med solskyddsfilm kan du skydda dina lokaler eller ditt hem mot solens strålar med UV skyddad solskyddsfilm.

Solskyddsfilm som skyddar effektivt

Solskyddsfilm för fönster är en smart lösning för att minska solen strålar i ditt hem eller i ditt företags lokaler. Solskyddsfilmer är en populär lösning för att skydda hem och kontor mot solens skadliga strålar.

Denna typ av film kan appliceras på fönster för att minska värme och bländning från solen, samtidigt som det skyddar mot UV-strålning. Solskyddsfilmer finns i olika varianter, inklusive energisparfilm, frostat glas och insynsskydd.

Hur fungerar solskyddsfilm?

Solskyddsfilm fungerar genom att den filtrerar bort en stor del av solens infraröda strålning, vilket minskar mängden värme som släpps in i rummet. Detta gör att temperaturen i rummet kan sänkas och att luftkonditioneringssystemet inte behöver arbeta lika hårt. Solskyddsfilm minskar också bländning från solen, vilket kan bidra till att minska trötthet i ögonen och huvudvärk. Utöver detta skyddar solskyddsfilm mot skadliga UV-strålar som kan orsaka hudskador och blekning av möbler och inredning.

Vilka typer av solskyddsfilmer finns det?

Det finns en mängd olika typer av solskyddsfilmer att välja mellan, inklusive:

  • Energisparfilm: energisparfilm minskar värme som släpps in i rummet och kan bidra till att minska energikostnaderna.
  • Frostfilm: frostfilm ger ett frostat glas utseende till fönstren. Detta kan också skydda mot insyn samtidigt som det släpper in naturligt ljus.
  • Designfilm: designfilm finns i olika mönster och kan ge en stilren och dekorativ yta till fönstren.
  • Insynsskydd: insynsskyddsfilm ger ett skydd mot insyn från grannar eller förbipasserande och kan användas för att ge mer privatliv i hemmet.
  • UV-skyddsfilm: UV-skyddsfilm skyddar mot skadliga UV-strålar som kan orsaka hudskador och blekning av möbler och inredning.

Hur installeras solskyddsfilm?

Solskyddsfilmer kan installeras på ett enkelt och effektivt sätt av en professionell installatör. Filmen appliceras på fönstret med hjälp av en lösning som aktiverar filmens självhäftande yta. Installationen är vanligtvis snabb och smidig, och du kan se fördelarna av din solskyddsfilm omedelbart efter installationen.

Varför ska man välja solskyddsfilmer?

Solskyddsfilm är ett smart val för att skydda ditt hem eller kontor mot solens skadliga strålar. Genom att minska värme och bländning från solen kan du skapa en mer bekväm inomhusmiljö och samtidigt minska energikostnaderna. Utöver detta ger solskyddsfilm ett skydd mot UV-strålning. Hos exempelvis Filmtek kan du lära dig mer om alla olika varianter av solskyddsfilm, säkerhetsfilm. Men även om olika former av designfilm. Samt hur du enkelt kan skapa den där frostat glas effekten med frostat glas film.