NeedlePoint

pexels-theother-kev-3149048

Utrusta dig för ridning

Är du på väg att ta dina första steg in i stallet och börja rida? En väldigt lärorik aktivitet som man också får mycket motion i. Ridning som andra typer av sporter kräver en del utrustning. Vid just hästsporter eller vid hantering av häst finns det vissa typer av hästutrustning som du bör ha skaffat dig innan du gör entré i stallet.

Ridhjälm

En mycket viktig del för din säkerhet är ridhjälmen. Denna ska användas så fort du hanterar hästen. Den ska bytas ut efter 3-5 år, men om den är skadad ska den bytas ut omedelbart. Så vad gäller när man väljer hjälm? Det viktiga är att det verkligen passar och sitter ordentligt på huvudet, därefter är det bara gå efter vilken du själv tycker är snyggast utseendemässigt.

Rekommenderar varmt Back on Track ridhjälm, den bästa i testet när Folksam satte den på prov 2018. Det roterande systemet förhindrar hjärnskador och bra ventilation för otrolig säkerhet.

Ridkläder och skor

För att gå så bra stöd och komfort som möjligt bör man använda ridbyxor och ridtröja. Likadant används ridhandskar för att få ett bra grepp om tyglarna.

Ridskor är en stark rekommendation att införskaffa. Dessa är anpassade för att användas i stall och på hästryggen. De är anpassade för att passa bra i stigbygeln och minskar risken för att fastna eller göra sig illla.

Vart kan jag hitta hästutrustning?

Den sista frågan som kan komma upp efter att ha läst den här artikeln är: var kan jag hitta allt det här? Självklart på Mantorpstravshopen! Ett brett utbud av utrustning och tillbehör för dig och din häst.