NeedlePoint

julia-koblitz-RlOAwXt2fEA-unsplash

Varför behövs säkerhetsdatablad?

Det är viktigt att hänvisa till säkerhetsdatablad som innehåller information om miljö- och hälsorisker med vissa kemiska produkter och formuleringar.

Oavsett om du och ditt företag hanterar farliga kemikalier eller inte. Då är det väldigt viktigt att ha rätt kunskap och utbildning. Vet inte bara hur man hanterar och transporterar vissa kemikalier, utan vet också vad man ska göra i händelse av en olycka. Eftersom enklare transport nära en olycka kan vara svår och krånglig på grund av felaktig information och otillräcklig utbildning. Därför bör du kontakta en kemikaliekonsult.

Amasis har hjälpt hundratals företag att utbilda sina anställda att hantera och transportera farliga kemikalier så säkert som möjligt. Med Amasis som din säkerhetsrådgivare kan du få all slags hjälp. De erbjuder allt från ADR-utbildning helt skräddarsydd för ditt företag till att hjälpa till som säkerhetskonsult.

På ADR-utbildningen får du lära dig om skyldigheter, ansvar, förpackningsetiketter och fraktdokument. Detta gör att du och andra som hanterar kemikalier kan lära dig mer om vad som är rätt och hur man hanterar dem. Varje deltagare kommer också att få ett undertecknat certifikat som visar att de har genomgått ADR-utbildning.

Om du skulle behöva hjälp med något så kontakta Amasis konsult AB. Med deras långa erfarenhet och kunskap kan du vara säker på att få den hjälp du behöver.