NeedlePoint

laura-davidson-QBAH4IldaZY-unsplash

Ergonomi på arbetsplatsen

Idag utförs många arbetsuppgifter sittandes, till exempel när man arbetar på datorer och bildskärmar. Yrkesförare är ytterligare ett exempel på ett professionellt team som lägger ner mycket arbetstimmar sittandes.

Vad händer med oss ​​när vi är stillasittande?

Ett stillasittande liv utan någon rörelse kan vara långt. När du sitter still är de större muskelgrupperna i din kropp inaktiva och energiomsättningen är låg. En stillasittande livsstil har visat sig öka risken för hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes typ 2, fetma/fetma, vissa former av cancer och för tidig död. Men gör man fysisk aktivitet inom andra områden minskar risken. Muskuloskeletala systemet, det vill säga muskler, senor, skelett, brosk, ligament och nerver, påverkas också av långvarigt sittande. Muskler och leder måste användas regelbundet för att bibehålla styrka och rörlighet.

När du arbetar sittandes i en stol är det viktigt att du känner dig bekväm där du är och den stol du använder. Då är det viktigt att ha en ergonomisk stol vilket gör att stolen ska kunna justeras på ett enkelt sätt. Arbetshöjden och räckvidden ska anpassas till arbetsuppgiften, och individ och arm ska kunna minska vikten.

För att göra det lättare för dig…

…bör du kolla igenom ErgoComfort och deras utbud. Dem strävar efter att göra alla arbetsplatser ergonomiska och främja hälsa för alla. Allt från ergonomiska arbetsstolar till andra ergonomiska hjälpmedel som ett brett utbud av ergonomiska tangentbord och ett brett utbud av ergonomiska musar.