NeedlePoint

pexels-mikhail-nilov-9301878

Konferensmöbler och dess miljöpåverkan

När det kommer till möbler, är de ofta en viktig del av en företagsmiljö. Det är viktigt att vi tänker på deras miljöpåverkan när vi väljer konferensmöbler. Med tanke på att vi tillbringar mycket tid inomhus på vårt arbete kommer valet av möbler att ha en påverkan på både vår hälsa och miljön. I denna artikel kommer vi att titta närmare på miljöpåverkan gällande konferensmöbler.

När vi talar om miljöpåverkan vad bör vi tänka på när vi talar om konferensmöbler? Detta kan vara något så enkelt som att använda möbler tillverkade av återvunna material eller att välja möbler med en längre livslängd.

Konferensbord och stolar är de mest använda möblerna vid konferenser och möten. Det är därför viktigt att dessa är tillverkade på ett hållbart sätt. Ett bra sätt att säkerställa att de är hållbara och tillverkade på ett miljövänligt sätt är att välja möbler som är certifierade med GreenGuard eller Svanen-märkning.

En av de största bidragande faktorerna till miljöpåverkan är transporten av möblerna. Valet av en säljare med närliggande lager, eller valet av lokala leverantörer kan minska denna negativa påverkan. Utöver detta kan man även välja att hyra möblerna under konferenser, en bra lösning i situationer där möblerna inte används regelbundet.

Att byta ut konferensmöblerna är något som bara händer med mellanrum, och det är därför det är viktigt att välja möbler som har en längre livslängd. Högkvalitativa och robusta möbler som är tillverkade för att stå emot slitage och dagligt bruk minskar behovet av att byta ut möblerna så ofta.

En annan vanlig faktor som påverkar miljön är valet av vissa material. Att välja återvunna material som trä eller aluminium, eller material som är producerad av nedbrytbara plastmaterial, kan minska möbelns påverkan på miljön. Valet av material påverkar också luftkvaliteten. Det finns nämligen vissa material som avger giftiga partiklar som kan vara skadliga för hälsan. Att välja material som är fria från farliga kemikalier är därför också viktigt ur hälsosynpunkt.

Valet av möbler påverkar både miljön och vår hälsa. Genom att välja möbler tillverkade på ett hållbart sätt, med certifieringar som GreenGuard och Svanen, och med en längre livslängd kan man minska miljöpåverkan. Valet av material påverkar också luftkvaliteten. Genom att välja material som är fria från farliga kemikalier, och återvunna trä- och metallmaterial, kan man öka vår hälsa, samtidigt som man bara har en liten påverkan på miljön. Detta ger en god hållbarhet och är en investering som kan göra skillnad på både kort och lång sikt. Så är du på jakt efter konferensmöbler eller andra kontorsmöbler ska du inte tveka på att kika in hos Rafz kontorsmöbler.