NeedlePoint

pexels-andrea-piacquadio-3771115

Så här kan du somna snabbt med blue light glasögon

Att ha svårt att somna eller att inte få tillräckligt med sömn påverkar vår hälsa på många sätt. Om du tillhör dem som har svårt att somna på natten, kan du ha mycket att vinna på att använda blue light glasögon. I detta inlägg berättar vi allt du behöver veta om blue light glasögon och hur de kan hjälpa dig somna snabbt.

Blue light glasögon är precis vad det låter som – glasögon som blockerar blått ljus. Blått ljus är en del av det synliga spektrumet av ljus som vi utsätts för från elektroniska enheter som smartphones, laptops, TV och lampor. Forskning visar att för mycket exponering av blått ljus från elektroniska enheter kan störa sömnen och orsaka sömnlöshet. Genom att ha på blue light glasögon, minska du mängden blått ljus som når dina ögon, vilket kan hjälpa dig att koppla av och somna snabbare.

En annan fördel med blue light glasögon är att de kan minska ögontrötthet. Om du spenderar mycket tid framför datorskärmen eller mobilen kanske du har upplevt att dina ögon känns trötta och irriterade. Blue light glasögon kan hjälpa till att avlasta ögonen och minska belastningen som elektronisk exponering orsakar. Med minskad ögontrötthet kan du sova bättre på natten.

För att få det mesta ut av dina blue light glasögon är det bäst att sätta på dem några timmar innan du går och lägger dig. På så sätt minskar du mängden blått ljus som når dina ögon och hjälper din kropp att känna sig tröttare inför sänggåendet. Många som har använt blue light glasögon säger att de har märkt en förbättring i sin sömnkvalitet redan efter några dagar.

Om du redan har en sömnrutin men vill förbättra den ytterligare, kan du kombinera användningen av blue light glasögon med andra metoder för att förbereda dig för sömn. En av de bästa sakerna du kan göra för att förbättra din sömn är att skapa en avkopplande miljö i sovrummet. Det kan betyda att sänka belysningen, stänga av elektroniska enheter, och göra några övningar för avslappning som meditation eller yoga.

Att få tillräckligt med sömn är avgörande för vår hälsa, och att använda blue light glasögon kan vara en av de effektiva strategierna som kan hjälpa dig sova bättre på natten. Att använda blue light glasögon är enkelt, och kombinera det med att skapa en lugn miljö för natten kan öka effekten av dessa glasögon och förbättra din sömnkvalitet markant. Ge dessa glasögon en chans genom att klicka hem ett par från Svenskljusterapi, som bland annat även erbjuder solljus lampa.