NeedlePoint

pexels-george-becker-298611

Undvik tandvärk

Anledningar till tandvärk

En vanlig orsak till tandvärk är inflammation i nerverna i tanden. Detta beror oftast på djup karies, som är ett djupt hål i tanden. Men även spruckna tänder, oroliga visdomständer eller exponerat tandkött kan orsaka tandvärk.

Andra orsaker till tandvärk kan vara tandköttsinflammation eller sammanbitning av tänderna. Det finns också tillstånd som kan orsaka symtom som kan misstas för tandvärk, såsom inflammation i käken och bihåleinflammation.

Undvik tandvärk

Det finns många saker du kan göra själv för att undvika tandvärk:

  • Gå till tandläkaren regelbundet. Regelbundna kontroller av en tandläkare eller tandhygienist innebär att förändringar i tänderna kan upptäckas tidigt. Detta kommer att undvika tandvärk. Du får även personlig rådgivning om hur du sköter din mun och dina tänder.
  • Borsta tänderna två gånger om dagen med fluortandkräm. Borsta försiktigt till tandköttet med en gnidande rörelse.
  • Rengör mellan tänderna med tandtråd eller en distansborste.
  • Undvik mellanmål – att äta regelbundet utan mat däremellan kommer att förhindra hålrum.
  • Drick vatten när du är törstig. Vatten har inga negativa effekter på tänderna.

Göteborg Tandläkargrupp

Mitt i centrala Göteborg finner du tandläkare med flera års erfarenhet och kompetens. Här utförs förutom allmäntandvård även estetiskt tandvård såsom tandblekning och skalfasader. En stor fördel med Göteborg Tandläkargrupp är att de erbjuder akut tandvård och har öppet även under helger. Dessutom har de som mål att kunna erbjuda en akut tandläkartid inom två timmar från kontakt från kund.