NeedlePoint

elysabeth-malenfant-Jbp2nEizCUw-unsplash

Vad är Chaga?

Om Chaga

Chaga, även kallad sprängticka, är en svamp som kommer från stammen på björkträd, där den växer mycket näringsrikt. Idag används Chagapulver som näringskälla i hälsosam kost och är allmänt hyllad för sin näringsrika natur, en sann superkälla till många vitaminer, mineraler och antioxidanter.

Chagan har länge använts som ett naturligt botemedel mot olika åkommor. Det har använts i förebyggande och palliativ vård och anses ha antiinflammatoriska egenskaper. Chagan används idag ofta av människor som vill ge ytterligare näringsämnen genom vitaminer och mineraler för att bibehålla ett normalt immunförsvar och i samband med detox- och rengöringsterapier.

Koka Chaga-te, cirka 1 liter

Genom att lägga 1 bit Chaga, cirka 4×4 cm, i 1 liter vatten och låta det koka upp och sedan koka på låg värme i ungefär en timme eller mer får du ett te med smak av skog och vanilj. Går att dricka både varmt eller kallt.

Köp Chaga

Vitamin Arc är ett svenskt företag som vill hjälpa till att erbjuda människor kosttillskott och vitaminer som är helt växtbaserade, veganvänliga och miljömässigt hållbara. Med noga utvalda ingredienser håller deras produkter hög kvalité. I deras utbud finner du förutom Chaga även produkter som Cordyceps och Reishi.