NeedlePoint

Covid 19 och PCR test

Vad är skillnaden på ett PCR- reseintyg och ett Covid-19 PCR test?

Vad är skillnaden och när behövs ett Covid-19 PCR test?

Ett PCR-test (polymeraskedjereaktion) är ett laboratorieförfarande som används för att påvisa förekomsten av nukleinsyror (DNA eller RNA). Testet kan användas för att bestämma den genetiska sekvensen för en viss gen eller för att identifiera förekomsten av ett virus.

Ett Covid-19 test används specifikt för att påvisa förekomsten av SARS-CoV-2 viruset, som orsakar just COVID-19. Du kan utföra ett så kallat snabbt COVID-19 PCR test i Stockholm, på Arlanda och Skavsta flygplats samt i Falun genom att boka tid hos lakarintyg.se innan din resa.

När behövs ett läkarintyg till ditt försäkringsbolag?

Om du letar efter ett läkarintyg för att teckna en speciell typ av försäkring så har du kommit till rätt ställe. På klinikerna kan dem ge dig det intyg du behöver för att få det försäkringsskydd som du söker. Dem är experter på intyg inom området och erbjuder dig snabba läkarintyg försäkring i Stockholm och Falun. Du kan använda detta som underlag när du ansöker om läkarintyg för försäkring i Stockholm eller Falun hos just ditt försäkringsbolag, du kan även få läkarintyg till försäkringskassan. Kontakta dem redan i dag för att få veta mer!